Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ Τετάρτη 25 Απριλίου 2018


Tην Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, ο Διεθνής Οργανισμός για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA) πραγματοποιεί για τέταρτη χρονιά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ.

1. Τι είναι η Ημέρα χωρίς Ασανσέρ;
Η Ημέρα χωρίς Ασανσέρ είναι μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία με στόχο να εστιάσει την προσοχή του κοινού στην σημασία της σωματικής δραστηριότητας για την υγεία και την ευεξία του και να αποδείξει πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να είναι σωματικά δραστήριοι παρά την πολυάσχολη καθημερινή ζωή τους.

2. Ποιος μπορεί να συμμετάσχει;
Καλούμε τους πολίτες, δήμους, οργανώσεις, ιδρύματα και εταιρείες να ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους ή τους συναδέλφους τους να χρησιμοποιήσουν τις σκάλες αντί του ασανσέρ ή τις κυλιόμενες σκάλες την Ημέρα χωρίς Ασανσέρ.

3. Γιατί να συμμετέχω;
Η σωματική δραστηριότητα διαδραματίζει έναν προληπτικό ρόλο σε πολλές πτυχές που σχετίζονται με τη σωματική και ψυχική υγεία και ευεξία. Όσο περισσότεροι υποστηρικτές υπάρχουν, τόσο περισσότεροι άνθρωποι πρόκειται να επανεξετάσουν την καθημερινή τους ρουτίνα και να αρχίσουν να κινούνται

4. Μπορεί η σωματική αδράνεια να βλάψει τους ανθρώπους;
Η επιδημία της σωματικής αδράνειας στην Ευρώπη επηρεάζει σημαντικά την υγεία των ανθρώπων και τους προϋπολογισμούς των χωρών. Περίπου το 63% του ευρωπαϊκού πληθυσμού δεν είναι σωματικά δραστήριο ή αδυνατεί να φτάσει τα συνιστώμενα επίπεδα σωματικής δραστηριότητα μέτριας έντασης των 150 λεπτών την εβδομάδα (σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας). Η σωματική αδράνεια ορίζεται ως ο τέταρτος κορυφαίος παράγοντας κινδύνου για την παγκόσμια θνησιμότητα, μαζί με την υψηλή αρτηριακή πίεση, το κάπνισμα, την υψηλή γλυκόζη στο αίμα, το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία (Π.Ο.Υ.).

5. Τι γίνεται με εκείνους που δεν θέλουν να πάρουν τις σκάλες;
Η Ημέρα χωρίς Ασανσέρ είναι μια εθελοντική ενεργοποίηση. Σας συμβουλεύουμε να κρατήσετε κάποιους ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες σε λειτουργία για τα άτομα με αναπηρίες και ιατρικές παθήσεις, και για εκείνους που απλά δεν θέλουν να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.

6. Πώς θα πάρω μέρος;
Είναι μια απλή διαδικασία - αρκεί να καταχωρίσετε τον φορέα ή την οργανωσή σας στην Ευρωπαϊκή ιστοσελίδα μας http://no-elevators-day.nowwemove.com/ ή να έρθετε σε επαφή μαζί μας μέσω e-mail: nowwemovegreece@gmail.com και να σας βοηθήσουμε.

7. Ποιο είναι το σχέδιο;
Μόλις δηλώσετε την συμμετοχή σας, θα σας στείλουμε υλικό έτσι ώστε να προετοιμάσετε τις εγκαταστάσεις σας για να είναι έτοιμες. Μπορείτε να βρείτε επίσης υλικά και οδηγούς στην διεύθυνση http://no-elevators-day.nowwemove.com/resources/ Επίσης υλικό να ενημερώσετε εκ των προτέρων τους επισκέπτες / εργαζόμενoυς / συναδέλφους / γείτονες σας σχετικά με την πρωτοβουλία χρησιμοποιώντας τους εσωτερικούς τρόπους επικοινωνίας που διαθέτετε. Θα πρέπει να φροντίσετε τις απαιτήσεις προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρίες και ιατρικές παθήσεις και να δώσετε πληροφορίες για τους ανελκυστήρες που θα παραμείνουν σε λειτουργία στην είσοδο των κτιρίων σας.

8. Ποια είναι τα οφέλη;
Μπορείτε να κάνετε τους ανθρώπους να κινηθούν. Η Ημέρα χωρίς Ασανσέρ μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε - σε κτίρια γραφείων, σε εμπορικά κέντρα, συγκροτήματα διαμερισμάτων, χώρους στάθμευσης, σε πανεπιστήμια και άλλα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια. Δεν σας κοστίζει τίποτα για να πάρετε μέρος, και αυτό μπορεί να σας προσφέρει ακόμα έναν τρόπο να προσθέσετε την σωματική δραστηριότητα στην πολυάσχολη καθημερινότητά σας. Επιπλέον, θα αποτελέσετε μέρος μιας πανευρωπαϊκής εκστρατείας για να κινητοποιήσετε περισσότερους ανθρώπους να ασχοληθούν με τη σωματική δραστηριότητα και να γίνετε πρεσβευτής για το κύριο μήνυμα της, να βρείτε την κίνησή σας.

9. Ποιος οργανώνει την Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ;
Η Ημέρα χωρίς Ασανσέρ οργανώνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA) με εθνικό συντονιστή την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρησης Πράσινες Διαδρομές, πλήρες μέλος της ISCA. Είναι μέρος της εκστρατείας της ISCA NowWeMOVE, η οποία είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία στην Ευρώπη για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης, η οποία ξεκίνησε το 2012. Οι γενικοί στόχοι της εκστρατείας είναι α) να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, β) να προωθήσει περισσότερες ευκαιρίες για δραστηριοποίηση στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση και γ) να επιτρέψει την βιώσιμη και καινοτόμο ανάπτυξη ικανοτήτων στους φορείς που παρέχουν πρωτοβουλίες σωματικής άσκησης μέσω της υπεράσπισης και παροχής λύσεων με ελεύθερη πρόσβαση. Ο Διεθνής Οργανισμός Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA) είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα ανοικτή σε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού για όλους και της φυσικής δραστηριότητας. Δημιουργήθηκε το 1995, και συνεργάζεται με 180 οργανώσεις μέλη της, διεθνείς ΜΚΟ και δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Έχει 40 εκατομμύρια μεμονωμένα μέλη από 74 χώρες, που αντιπροσωπεύουν μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων που δραστηριοποιούνται με την νεολαία, τις αθλητικές και τις πολιτιστικές δραστηριότητες.









Ομάδα Διοργανωτών Kίνησης ΜOVE Agents στο Facebook




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.