Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Προοπτικές ανάπτυξης του βιώσιμου θεματικού τουρισμού στην Παιονία

Η υπό σύσταση αναπτυξιακή σύμπραξη «Δομή Στήριξης Κοινωνικής Οικονομίας Κεντρικής Μακεδονίας-ΔΟ.Σ.Κ.Ο.ΚΕ.Μ.», ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δήμου Παιονίας έδωσε τον καλύτερο της «εαυτό» στις 25/6/2014, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στο Πολύκαστρο Κιλκίς στην ημερίδα με θέμα «Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία, ΚοινΣΕπ και Οι προοπτικές στην Παιονία», σε ευάριθμο ακροατήριο.
Ο κ. Γιώργος Φαρφαράς, μέλος της ΚοινΣεπ Πράσινες Διαδρομές με θέμα «Προοπτικές ανάπτυξης του βιώσιμου θεματικού τουρισμού στην Παιονία», με βασικό εργαλείο το ποδήλατο μας έδειξε καταπληκτικές δυνατότητες που ήδη «τρέχουν» σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, αλλά και ελληνικές συστηματικές προσπάθειες εξάπλωσης της χρήσης των ποδηλάτων. Μάλιστα μας περιέγραψε επιχειρήσεις «delivery» στην Θεσσαλονίκη που χρησιμοποιούν ποδήλατα. Μικρότερα έξοδα, απουσία κάθε μορφής ρύπανσης (ακουστικής, CO2, βαρέων μετάλλων κλπ), ταχύτητα και ευελιξία. Μάλιστα η χάραξη ποδηλατικών διαδρομών που διασχίζουν όλη την Ευρώπη, αλλά ειδικά στην περιοχή μας θα μπορούν να είναι οργανωμένες, μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην προσέλκυση όσων προτιμούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Και φαίνεται ότι αυτοί αυξάνονται με πολύ καλούς ρυθμούς.
Οι νεόδμητες ΚοινΣΕπ αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους, και γι αυτό οι ΚοινΣΕπ Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησαν στην δημιουργία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΚοινΣΕπ Κεντρικής Μακεδονίας η επομένη συνάντηση του οποίου θα γίνει την Τετάρτη, 9 Ιουλ 2014, στις 18.00, στην Μοναστηρίου 93 (έναντι Αγίων Πάντων), στην Θεσσαλονίκη.

Οι ΚοινΣΕπ προσφέρουν & ενδυναμώνονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.