Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Φτιάχνω το ποδήλατό μου:Τεχνικός έλεγχος για ασφαλή και άνετη ποδηλασία

Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος –Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας διοργάνωσε στις 10 Ιουνίου 2014, από τις 09:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. το 1ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος στο Στάδιο «Μενέλαος Βασιλικός» της Δημοτικής Κοινότητας Σοχού του δήμου Λαγκαδά.
Στην εκδήλωση συμμετείχε  το Υπ. Περιβ/ντος -Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σχολικές μονάδες του δήμου Λαγκαδά, ο Φορέας Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας-Βόλβης, ο «Αρκτούρος», το Ολυμπιακό Μουσείο ΟΠΑΠ, η «Δράση για την άγρια ζωή», «Οι συνταγές της παρέας», η Ελληνική Κοινότητα Πασχόντων από κοιλιάκη CELIACFORUM, ‘’LOBA’’, Morfogennesis, και η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Π.Κ.Μ.
Αντικείμενο της εκδήλωσης ήταν  η περιβαλλοντική ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
Στην εκδήλωση έγιναν δράσεις στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές όπως εργαστήριο Οριγκάμι, Γκράφιτι, εργαστήριο Ζωγραφικής, Κομποστοποίηση, εργαστήριο Βιολογικής Καλλιέργειας, Δενδροφύτευση, Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, κ.α.
Η ΚοινΣΕπ Πράσινες Διαδρομές σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και τα Σεμινάρια Αυτονομίας έδωσαν οδηγίες στους μικρούς και μεγάλους για τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο του ποδηλάτου πριν κυκλοφορήσει στον δρόμο και συμβουλές για την ασφαλή οδήγηση με ποδήλατο με βάση τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Έγινε επίσης ενημέρωση των εκπαιδευτικών για την Εβδομάδα MOVE, την ετήσια ευρωπαϊκή εβδομάδα στην εκστρατεία για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής δραστηριότητας με σκοπό την ευρύτερη συμμετοχή στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση που γίνεται σε όλη την Ευρώπη από 29 Σεπτεμβρίου με 5 Οκτωβρίου 2014.
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.