Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Πράσινες και Γαλάζιες Διαδρομές στις Σποράδες


Με σκοπό την δημιουργία πράσινων και γαλάζιων διαδρομών που θα επεκτείνουν την τουριστική περίοδο στα νησιά των Σποράδων με βιώσιμο τρόπο,  η Κοιν.Σ.Επ. "Πράσινες Διαδρομές" διέσχισε με ποδήλατο και καγιάκ την Αλόννησο, Σκόπελο και Σκιάθο, από 6 έως 10 Φεβρουαρίου 2014, σε συνεργασία με φορείς και επιχειρήσεις την περιοχής. 

Πράσινη Διαδρομή είναι ένα αυτόνομο δρομολόγιο για μη μηχανοκίνητα οχήματα που αναπτύχθηκε με τους ακόλουθους στόχους: να ενσωματώσει τις εγκαταστάσεις και να αυξήσει την αξία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Μια Πράσινη Διαδρομή περιλαμβάνει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: καταλληλότητα του πλάτους, η κλίση και επιφάνεια να επιτρέπει την ασφαλή χρήση κατάλληλη για ένα ευρύ φάσμα χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Πράσινες Διαδρομές μπορούν ακόμα να είναι παλιές σιδηροδρομικές γραμμές, αναχώματα ποταμών, ρωμαϊκοί δρόμοι ή παλιοί δρόμοι προσκυνητών.

Οι πράσινες διαδρομές στα νησιά των Σποράδων πρόκειται να αναπτυχθούν σε συνεργασία με το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο EuroVelo  για την Ελλάδα που έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ένταξη των νησιών στον άξονα 11 του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών EuroVelo (φωτογραφίες National Eurovelo Coordination Center for Greece).

 Χάρτες Διαδρομών







Με την συνεργασία και την υποστήριξη:
Action Bike Club   http://www.actionbikeclub.gr/ 
Θαλάσσιες ΟικοΠεριηγήσεις   www.sunactivities.com
Anastasios Ktistis Photography  http://aktistis.com/ 
Πολιτιστικός Σύλλογος "H Σκιάθος" http://syllogos-skiathos.gr/wp/
Skiathos Mountain Bike http://www.skiathosmountainbikes.com/ 
IKION Rooms, Alonnisos http://www.ikiongroup.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.