Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Οι Πράσινες Διαδρομές στο συνέδριο “Το Μέλλον της Ευρώπης - Η Νέα Γενιά της Ευρώπης"




Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση Πράσινες Διαδρομές συμμετείχε στο συνέδριο “Το Μέλλον της Ευρώπης - Η Νέα Γενιά της Ευρώπης" του ιδρύματος Heinrich Böll Foundation, των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (YEF), της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πράσινων (FYEG) και του δικτύου European Alternatives, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από 17 έως 20 Οκτωβρίου 2013, με συμμετοχές από όλη την Ευρώπη.

Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, η οικονομική όσο και ηθική κρίση της Ευρώπης - μαζί με τις αιτίες και τις επιπτώσεις της - έχει ένα από τα καθοριστικά ζητήματα για τα μέσα ενημέρωσης, την κοινωνία των πολιτών, και του πολιτικού διαλόγου.



Τα ερωτήματα του συνεδρίου ήταν αν θα πρέπει να υπάρχει μια επιστροφή στις εθνικές πολιτικές; Ή χρειαζόμαστε περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη; Υπάρχουν νέες οικονομικές πρωτοβουλίες για να ανακόψει την κλιμακούμενη ανεργία των νέων στη Νότια Ευρώπη; Μεταξύ των θυμάτων της κρίσης, νέοι Ευρωπαίοι, πολυμήχανοι νέοι επιχειρηματίες ,πολιτικοί της ΕΕ, και οι επιστήμονες που εργάζονται για δεξαμενές σκέψης.


Στην συνεδρία με τίτλο “Η Πράσινη Οικονομία ως ένας τρόπος λύσης της Ευρωπαϊκής Κρίσης”, ο εκπρόσωπος των Πράσινων Διαδρομών Κοιν.Σ.Επ Κώστας Τερζόπουλος παρουσίασε πως μέσω των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων μπορεί να δοθεί μια διέξοδος στην αυξανομένη ανεργία. Νέοι, άνεργοι με κοινά ενδιαφέροντα και δεξιότητες συνασπίζονται ως ισότιμα μέλη, να δημιουργήσουν το δικό τους όραμα, επιδιώκοντας συλλογικό όφελος, ενώ το κέρδος της προκύπτει από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον.Οι Πράσινες Διαδρομές Κοιν.Σ.Επ, παρουσίασε την δραστηριότητα της σχετικά με την βιώσιμη κινητικότητα, τοv αειφόρο θεματικό τουρισμό και τις πράσινες μεταφορές. Το πρόγραμμα Cyclelogistics για ποδηλατικές μεταφορές, το δίκτυο ευρωπαϊκών ποδηλατοδρόμων EuroVelo, το σήμα Cyclists Welcome Hellas για τις φιλικές προς τους ποδηλάτες επιχειρήσεις, τον έλεγχο Ποδηλατική Πολιτικής BYPAD για δήμους και περιφέρειες. Επιπλέον υπηρεσίες εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης, ανακύκλωση με ποδήλατο, ποδηλατικά προγράμματα, δημιουργία πράσινων διαδρομών κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.