Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Πράσινες Διαδρομές με ποδήλατα φορτίου στο Greenwave Festival 2013

Στο GreenWave Festival, μια εναλλακτική «πράσινη» γιορτή, η οποία πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, από την Πέμπτη 19 έως και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Πάρκο (χώρος πρώην αναψυκτηρίων) απέναντι από τη ΧΑΝΘ πήρε μέρος η "Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ". 
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η συνάντηση, η γνωριμία, η ανταλλαγή απόψεων, η δημιουργία προοπτικών συνεργασίας, αλλά και η διασκέδαση, όλων των ενδιαφερομένων να προσεγγίσουν με εναλλακτικούς τρόπους τα προβλήματα της κοινωνίας με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική αλληλεγγύη.
Από το περίπτερο της ΚοινΣΕπ που μοιράστηκε με το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο EuroVelo και το Γραφείο Περιβάλλοντος Αριστοτελείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν μια βόλτα με ποδήλατα φορτίου ή ποδήλατα με ρυμουλκούμενο που πρόσφερε η εταιρεία Action Bike Club, να κάνουν τεχνικό έλεγχο και μικρές διορθώσεις των ποδηλάτων τους και να ενημερωθούν για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cyclologistics και την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Σημείου Επαφής για τις εμπορευματικές μεταφορές στην Ελλάδα.
Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, στις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ, έγινε παρουσίαση του προγράμματος Cyclologistics και της συνεργασίας με την κοινωνική συνεταιριστικής επιχείρησης "Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ' από τον υπεύθυνο για την λειτουργία του Εθνικού Σημείου Επαφής Cyclelogistics για την Ελλάδα Γιώργο Φαρφαρά ενώ μετά ακολούθησε προβολή του ντοκιμαντέρ «Κοινωνική Οικονομία: μια εναλλακτική λύση» της Σοφίας Παπαχρήστου. Ένα ντοκιμαντέρ με παραδείγματα κοινωνικών επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο, που δείχνει τι μπορούν να πετύχουν οι πολίτες για το κοινό τους συμφέρον αν συνεργαστούν. 
Ακολούθησε συζήτηση με εκπροσώπους κοινωνικών συνεταιρισμών:  τον Λάζαρος Αγγέλου από το Βιος Coop – το πρώτο κοινωνικό συνεταιριστικό σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη, εργαζόμενους από τη ΒΙΟΜΕ και μέλη της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης «Άλλος Τρόπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.